Boredoms - Way out west

image2

Festivalen började och inleddes med bandet Bordeoms från Osaka i Japan.

Hade ingen koll på bandet innan utan visste bara att det skulle vara annorlunda.


Kliver in i tältet och möts av en kompakt ljudmatta bestående av rytmer och ojud. Inte så konstigt! Där sitter inte en trummis, inte två, utan tre stycken slagverkare som sitter vid varsit trumset och bankar skiten ur trummorna. Till höger står en flummig japan i lustig hatt och bankar på något som ser ut som gitarrhalsar. Dessa ger ifrån sig ljud som är en mix av distade gittarer och klockor.


Bandet fortsätter att banka och banka. Fast det är struktur på kakafonin och när man vant sig är det ganska fascinerande att titta på. Ibland bryter de av med lustiga skrik och lite tryckande på synthar. Det känns som konserten består av en enda lång låt, fast egentligen är det nog åtminstone ett par tre låtar.


Bäst är sista numret som mest är lik en vanlig låt i sin uppbyggnad. Den kvinnliga trummisen gör även någon typ av sånginsats som bryter av monotonin något.


Absolut inget jag skulle köpa på skiva, men det är en bra och annorlunda inledning på festivalen. Japaner kan vara galna och det älskar jag dem för. Boredoms var allt annat än tråkiga. Nu har festivalen börjat.


http://www.myspace.com/boredoms
http://www.wayoutwest.se/boredoms


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback