Viva La Fete - Jour de chance

image26

Jag vet inte varför, men på sistone upptäcker jag allt mer franskspråkiga band som jag faller pladask för. Ett av dem är definitivt det Belgiska bandet Viva La Fete. Deras senaste alster heter Jour de chance och är fylld av 80-tals doftande new wavelåtar. De har använt sig av mycket gitarrer på denna skiva så det är nästan felaktigt att placera den i synthyllan. Det här har mer gemensamt med Blondie än med Kraftwerk. Hur som helst så är det skitbra.

Låtarna är hittiga med en antydan av kitch. Sångerskan Els Pynoo har en av de där rösterna jag bara faller pladask för; söt men proppad med sexig attityd. Skivan har egentligen inga dåliga låtar förutom den sista låten Love me, please love me. Fattar egentligen inte varför den kom med då det inte alls känns som den hör hemma bland det övriga materialet. Bäst är låten Stupid Femme som har en syntbas man bara inte kan låta bli att älska. Även låtarna Mais och Tele står ut lite mer än de andra.
01 Aventures Fictives
02 Mais
03 La Route
04 Tout Va Continuer
05 Betises
06 Tout Fou
07 Une Par Une
08 Je Suis Fachee Avec Toi
09 Quatsch
10 Stupid Femme
11 Il Pleus
12 Tele
13 Love Me, Please love Me

http://www.vivelafete.be/


Dagens låt

image12

The cracy world of Arthur Brown - Fire


Passerade genom en klädbutik häromdagen och de hade den goda smaken att spela denna klassiker. En helt underbar låt från samma år jag föddes. Det går liksom inte att låta bli att älska den. En riktig klassiker.


I am the god of hellfire and I bring you....

Cryo - Cryogenic

image26

Den här skivan har varit ute i handeln i över ett år nu, men det är först nu jag fått tummen ur och köpt den. Cryo är en tung snubbe från Malmö som heter Martin Rudefeldt. Han gör mörk, stämningsfull elektronisk musik med tunga basgångar, puttrande rytmer och maskinella röster. Framförallt gillar jag det kalla och mörka soundet. Låtarna är som soundtracket till en dystopisk sf-rulle. Jag blir inte förvänad när jag lägger märke till en sampling från filmen Bladerunner. Den är mycket passande.

Favoritlåtarna är Does it hurt och One. Dessa skulle vara jättekul att få dansremixer på, för de skulle gå att anpassa alldeles utmärkt till dansgolvet. Även låten Want it är en höjdare. Så känner du för en teknologisk skiva med mörk stämning är Cryo värt att kolla in.


 

01 Waiting for the machine
02 Does it hurt
03 The pain
04 In the shadows
05 One
06 Want it
07 Uniform
08 Utopia
09 Vengance
10 Machine


Är du sugen på att kolla in Cryo kan du ladda ner några åtar från skivbolaget ProgressProductions hemsida. Bara att leta sig fram till downloads. Man kan även passa på att kolla in Progress andra artister. Finns mycket godsaker där.

http://www.progress-productions.com/

Mer info kring Cryo:
http://www.cryodome.com/


Sett på bio - The Bourne Ultimatum

Film

Matt Damon är tillbaka som Jason Bourne för tredje gången. Ska detta utveckla sig till en amerikansk James Bond? Nja, vi får hoppas att det stannar vid en trilogi. Isåfall får historien om Jason Bourne ett värdigt slut, för det tredje kapitlet i denna historia bräcker de två föregångarna. Fast det börjar bli lite problem med trovärdigheten vad det gäller chefsrekryteringen inom CIA.

Men det är inte storyn som är den egentliga förtjänsten med Bournefilmerna. Det är thrillernerven, actionscenerna och de underbara stadsmiljöerna. Tycker de lyckats bra med nerven och tempot denna gång. Slagsmålsscenerna är helt grymma och man förvånas nästan över tempot och intensiteten i dem. Dock stör jag mig på den ryckiga kameran. Fattar att det är för känslans skull, men på en stor bioduk ger det nästan åksjukeliknande symptom.

Summa kardemumma en helt ok bioupplevelse som lämnar en utan bestående men. Alltid kul att se Scott Glenn i rollistan och jag står ut med Matt Damon i detta sammanhang.

http://www.imdb.com/title/tt0440963/

Dagens låt

image12

Plasmatics - Country fairs

Det har varit mycket synt på sistone så jag behövde bryta av med något helt annat. Country Fairs är en lysande låt från Plasmatics album Coup D'Etat från 1982. Vacker, lugn vers som bryts av med en tuggande och skrikande refräng. Den här låten skulle hamna högt på min lista över favoritlåtar. RIP Wendy.Hittade tyvärr inget klipp för den här låten. Men sök reda på den själva, den är värd en lyssning.

Göteborg får ny syntklubb

Klubb

Fick i dagarna reda på att Gbg föräras med en ny syntklubb. Denna har fått namnet Club Target och kommer att husera på Henriksberg. Den 9:e November är det premiär och inga mindre än Mr Jones Machine kommer att stå på scenen.

Känns som ett givet klubbesök den 9:e.

http://www.clubtarget.se/news.php

Dagens låt

image12

Superbus - Lola


Dagens får bli på franska. Underbart söta Lola med Superbus. Bom, bom, bom, bom, bom, bom, bom, bom..BOM! Franska är det nya sexiga.

http://www.youtube.com/watch?v=-ig3g7U8wDM

Lip Service - Copy Kill Original

image26

Det känns som den svenska syntscenen mår ganska bra nu och Lip Service är ytterligare ett bevis på detta. Lip Service huserar i Stockholm och har varit aktiva sedan 2006. Copy Kill Original är deras debutskiva. Bandet består av det gifta paret Andreas och Louise Jismark. Jag tycker de har lyckats hitta ett eget sound som skiljer sig från de festa andra svenska band i samma genre. Ljudmässigt hör man dock influenser från Front 242 och andra tyska bodyband. Lip Service är dock inget bodyband utan blandar bodybasar med pop och electroclash samt en massa andra influenser.

Tyvärr håller inte låtmaterialet hela skivan igenom. Här finns bra spår som Velvet machine och Flies, men också svagare spår som Crash and burn och Ivy. Däremellan finns spår som är ok utan att sticka ut. Det personliga favoritspåret är Unite med en skön oktavbas i refrängen. Jag blir även förtjust i den studsiga Track the fourteen lights även om den har ett par störande partier.01. Velvet Machine
02. Flies
03. Two worlds collide
04. Crash and burn
05. Vampire Sisters
06. Adorable moves
07. Unite
08. Get your boots
09. Trace the fourteen lights
10. Ivy
11. Doppelgänger music

http://www.myspace.com/lipservicetheband

Sett på bio - Black Sheep

Film

Förra veckan var jag på bio och såg filmen Black Sheep från ett gäng knäppskallar i Nya Zeeland. Regissören är en snubbe vid namn Jonathan King som även skivit manuset. Det känns som han går i Peter Jacksons fotspår och filmen påminner till stilen mycket om nämnde Jacksons tidigare rullar Bad Taste och kanske framförallt Braindead. Filmen är en underbar blandning av sjuk humor i Monty Pythonstil och massor av gore. Dessutom finns det massor av referenser till tidigare monsterfilmer som alla filmnördar kan njuta av.

Handlingen är inte mycket att orda om. Genetiska experiment på får går ohyggligt fel och fåren förvandlas till blodtörstiga monster. Som monsterfilm allt annat än orginell, men valet av monster gör hela filmen. En av mina favoritscener är när en mintsås får samma effekt som vigvatten brukar ha på vampyrer.

Filmen är för er som gillar kombinationen skräck och crazyhumor och som tål att se en massa blod och tarmar. Ni andra gör bäst i att hålla er undan.


http://www.imdb.com/title/tt0779982/

Dagens låt


image12

Kate Nash - Mouthwash

Det är något med den här unga londontjejen som gör det väldigt svårt att värja sig. Bitterljuvt och gulligt på samma gång. Gillade även henns förra singel Foundations, men den här tycker jag ännu bättre om.


http://www.youtube.com/watch?v=QsoLMXHhx2k
http://www.myspace.com/katenashmusic

Dagens låt


image12

Kent - Ingenting


Det här lovar gott inför Kents nya album Tillbaka till samtiden.
Ingenting är en riktigt bra popdänga med 80-talsdoftande syntar och en grymt bra melodi. Det här kan bli hur grymt som helst. Jag längtar efter albumet.http://www.youtube.com/watch?v=dQblUTSZxaw
http://www.kent.nu/index.samtiden.asp

Dagens låt


image12

Crashdiet - In the raw


Dagens låt får bli In the raw med svenska sleazerockarna Crashdiet. Ett av få svenska band som får till rätt känsla vad det gäller sleazerocken. Efter sångaren Dave Leppards tragiska självmord är de nu tillbaka med en ny sångare och nytt material. In the raw är första singeln.

De framförde singeln live i TV4:s nyhetsmorgon. 070906
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/

http://www.myspace.com/realcrashdiet
http://www.crashdiet.org/

Sigue Sigue Sputnik - Flaunt it

Arkivet

Fick nyligen fram denna gamla LP ur den gula drickbacken. En lika irriterande som fascinerande skiva. När den kom ut 1986 var jag helt fascinerad av alla samplingar och ljudeffekter. Idag uppskattar jag nog mer blandningen av electro och rockabilly.

Faktiskt så tycker jag nog den här skivan har växt med åren. Uppskattar den nog mer nu än jag gjorde då. Sedan är det ju skoj med de töntiga reklaminslagen som sattes in mellan låtarna. Undrar hur mycket de tjänade på dem?

En annan rolig detalj är att legenden Giorgio Moroder hade ett finger med i låten Atari Baby.

Bästa låtarna är Love Missile F1-11, Atari Baby, 21st Century Boy och Massive Retaliation (M.A.D!!).

A
01 Love Missile F1-11
02 Atari Baby
03 Sex-bomb-boogie
04 Rockit Miss U-S-A

B
01 21st Century Boy
02 Massive Retaliation (M.A.D!!)
03 Teenage Thunder
04 She's my man

image23

http://www.sputnikworld.com/

Dagens låt


image12

Foo fighters - The pretender

En suverän låt från Foo Fighters kommande album. Det låter som bettet och hungern återvänt till bandet. Det här är det närmaste de har kommit en ny Monkeywrench. Vi får hoppas resten av albumet håller samma kvalité.

Som vanligt levererar de en suverän video.

http://www.youtube.com/watch?v=DKhnmUdmz74