Dagens låt

Danielle Dax - Cathouse

Hittade henne av en slump på youtube. Låten är från 1988 och en riktig höjdare enligt mig. Synd att hennes karriär inte tog ordentlig fart. Verkar ha varit en intressant personlighet.



http://sv.wikipedia.org/wiki/Danielle_Dax
http://www.myspace.com/ddax

Absynth

Klubb

Den 19:e i denna månad hittade jag för första gången till klubben Absynth som huserar vid Röda sten i Gbg. Konceptet är en blanding av klassisk synth, ebm och industri tillsammans med en passion för den gröna drycken Absint. På grund av absinten har även belysningen fått ett grönt tema vilket ger en något mystiskt och psykadelisk känsla åt den gamla industrilokalen.

Provade en fyra absint serverad med den tjeckiska ritualen (den med eld) och måste säga att det var utomordentligt gott och trevligt. Absint och synth går väldigt bra ihop. Jägermeisters hostmedicin borde känna sig rejält hotad.

Eftersom jag gillar allt ovanstående och det dessutom var en massa trevliga besökare (+ en fetishartad modevisning) på klubben trivdes jag alldeles utomordentligt och kommer att göra mitt bästa för att inte missa nästa tillställning. Tredje lördagen varannan månad kör dom.


http://www.absynth.se/index.php


A Split Second - Flesh

återvinning

Ett fynd på Tradera. Det här är en riktig klassiker från 1986. Låtarna på 12:ans b-sida borde få de flesta synthare att nicka instämmande. Enligt legenden är låten Flesh även låten som skapade genren New Beat.

Enligt legenden var det en DJ vid namn Marc Grouls som huserade på klubben Boccaccio i Blegien som fick den lysande idén att spela låten Flesh på 33rpm istället för 45rpm och samtdigt ställa pitchen på +8. Detta gav låten ett mörkare sound och en släpigare rytm. Folket på klubben gillade soundet och strax dök det upp massor av band som spelade en långsammare version av EBM med inslag av acidmusik som döptes till New Beat.

För mig var A Split Second ett av de första synthbanden jag tog till mitt hjärta. Så för mig är detta en riktig klassiker som jag nu är glad att ha i skivsamlingen.



A
01 Burnout
02 Bodycheck

B
01 On command
02 Flesh

http://en.wikipedia.org/wiki/New_beat

Dagens låt

image12

Classix Nouveaux - Guilty


En pärla från den nya romantiska vågen. Ska återkomma till deras skiva Night people där denna låt är hämtad från. Den har en speciell plats i mitt hjärta.

Lägg märke till den intressanta dansen i videon där man ömsom drar till sig sin partner för att sedan skjuta denne ifrån sig. Kanske en pardans som borde få comeback på dansgolvet?!


Straftanz - Straftanz

image26

Det här känns väldigt tyskt! Vilket det naturligtvis också är. Straftanz är klassisk EBM som möter techno i en ganska skön hybrid. CD-Maxi med fem olika mixar av låten samt ett spår med en livelåt. Mer hårt och kaxigt än melodiskt. Industial-street-fighting-dance är deras eget epitet på musiken. Musik som skulle få de flesta alternativa dansgolv att hoppa av glädje.




01. Straftanz (west)
02. Straftanz (ost)
03. Straftanz feat. reaper (süd)
04. Eintausendmal
05. Straftanz with agonoize (ost)
06. Straftanz (süd)

http://www.myspace.com/straftanzmusic
http://www.straftanz.de/


TOPP10 Just Nu

Listigt

10. Björk - Army of me

Klassisk Björk-låt som passar perfekt för klubbgolvet. En av hennes bästa.


09. Tits of death - Iron nipples

Bröstfixerade tjejer från England som spelar underbar skrammelrock.


08. Aural Vampire - Preservative woman

Galen synth/J-Pop som får det att spritta i benen.


07. Technoquake - Running scared

B-sidan på deras klassiska EBM-skiva Crackbaby från 1990


06. Bio Zero - SR. Invertebrado

Synth från Venezuela! Spanska är det nya tyska.


05. Straftanz - Straftanz (ost)

Väldigt tyskt, väldigt bra. Skulle älska att få dansa till denna på Der Bunker.


04. Dirty disco - Dirty disco

Myspace-fynd som strax släpper debutsingel. The Darkness fast med synthar. Underbart pretantiöst och kitschigt på samma gång.


03. Vive la fete - Stupid femme

Fortfarande så jävla bra. Lyssna på basen!


02. WASP - Chainsaw charlie

Motorsågar! Grymt bra spår från The Crimson Idol. Täcker mitt behov av hårdrock just nu.


01. Robert Hazard - Escalator of life

80-talsfynd. Har aldrig hört talas om honom innan, men den här låten är genial. Repeatvarning.


Dagens låt

Blondie - Atomic

Idag bjuder jag på en av mina absoluta favoritlåtar. Blondie har alltid varit en stor inspirationskälla i mitt egna musikliv och den här låten har det mesta. Videon är superkul då man verkligen får frossa i spännande och futuristiskt 80-talsmode.


BioZero - Ejército Psicótico

image26

Idag kom ett efterlängtat paket från Venezuela. Äntligen anlände CD:n med Biozero som jag beställde för ett par veckor sedan.


Biozero är det första syntbandet jag bekantar mig med från sydamerika och det första bandet överhuvudtaget som är från Venezuela. Eftersom texterna är på spanska får bandet genast ett uttryck som känns väldigt eget. Musiken är modern synth med både techno och industrivibbar. Sångerskan Mariajudas har ett sångsätt som är ganska hårt samtidigt som det är teatraliskt vilket passar perfekt till musiken.


Genomgående är låtarna väldigt bra och albumet är jämnt utan några bottennapp. Själv gillar jag Sr. Invertebrado och låten The Company allra bäst efter några genomlyssningar av skivan. Även öppningsspåret Aprenderás och titelspåret Ejército Psicótico är låtar jag snabbt faller för.


Biozero är verkligen värda att kolla in om man vill utöka sitt synthuniversum utanför Europa och Nordamerika.

image59


01 Aprenderás

02 Maníacos De Fuego

03 Sr. Invertebrado

04 Caminoi Sobre El Agua

05 Falsa Verdad

06 Caperucita

07 Todo Lo Que Quiero

08 Ejército Psicótico

09 The Company

10 Macro Escencial

11 Floto En Gravedad

http://www.myspace.com/biozeroband
http://www.biozero.net/


Dagens låt

image12

Army of lovers - Baby's got a neutron bomb


Riktigt tidig Army of lovers. Innan Alexander börjat med kortbyxor och La Camilla fortfarande var riktigt het... fast i hennes fall håller det i sig. La Camilla kommer alltid att vara het.

Måste säga att jag gillar Alexanders lite tyska framtoning här. Lite av en föregångare till Günther. Musikaliskt så är jag rätt förtjust i AOL:s tidiga material. Det här är en av de bättre låtarna.


Dagens låt

image12

Kim Wilde - Kids in America


En riktig popklassiker. En låt som tålt tidens tand och som är lika bra idag som när den kom. Kim var en riktigt het och sexig popdrottning. Se, lyssna & njut!