God Jul, god julAnders F. Rönnblom - Det är inte snön som faller


God Jul alla som kollat in på Johans BlandBand under året. Som julklapp bjuder jag på världens bästa jullåt och den enda jullåt man behöver.


Dagens låtKim Wilde - Cambodia


En riktig höjdarlåt som återkommer på min spellista med jämna mellanrum. Nu var det dags igen.


Suzie Beats Them All - The King is BackSuzie Beats Them All - The King is Back - Deep Torkel - The Nightmare returns är hela titeln på denna skiva. Massa rabalder kring bandet när skivan släpptes 1992.

Känns som det i princip är Deep Torkels (ex Stoodes) projekt, men han har även lurat med sig gamla punkrävar som Nils Wholrabe och Freddie Wadling. Dessutom hörs Camilla Henemarks röst mellan låtarna från något som låter som inspelat från väldigt trötta telefonsexsamtal. Inget konstigt med det när delar av bandet poserar och visar kukarna på baksidan av omslaget, och bandnamnet som även är namnet på en uppblåsbar sexdocka (som även förärats en låt på skivan där texten är som en reklamtext för dockan).Hela idén med bandet verkar ha varit att chocka och under bandets få lajvspelningar lyckades de med konststycket att ha både kvinnliga och manliga strippor på scenen. Det ska även ha förekommit en sexakt (många år innan galna norrmän knullade för regnskogen under en konsert).


Musikaliskt låter det lite åt Turbonegro-hållet. Punkig rock'n'roll och texter om fylla och sex. Tyvärr håller långt från alla låtar och skivan är extremt ojämn. Låtarna Elevator Boy och Pusst Talk är lysande undantag och riktigt bra. Resten hanmnar mellan mediokert och dåligt. Men för mig som älskar band som försöke chocka är det ändå en rolig skiva.01  Elevator boy
02  A real man
03  Suzie beats them all
04  Voodoo head
05  I'm a bar
06  Scream of life
07  Follow me
08  Be bop out of control
09  Goin' down to dirt
10  Pussy talk
11  I feel allright
12  A real man (Lillen Eklund mix)
13  Elevator boy (Wow liksom mix)


Dagens låtAC/DC - Touch too much


Det här är riktigt jävla bra. Nu när AC/DC släppt ännu en medioker skiva kan det vara bra att påminna sig hur otroligt bra de var en gång i tiden.


Cryo på Synthklubben imorgonPå fredag är det dags för synthklubben igen och på scenen kommer Cryo att spela. Verkligen på tiden att man får chansen att se denna artist i Göteborg. Futuristisk cyberpunk-synth av bästa sort. Bäst att putsa dansskorna.

Bandet Bobby agerar förband och det sägs att det kanske är sista chansen att se dom.


Vi ses på Synthklubben imorgon,
http://www.synthklubben.se/

Dagens låtDepeche Mode - Photographic


Klassiker från 1981. Liveramträdande på BBC.


Ladytron - Brewhouse 081204Var och såg Ladytron på Brewhouse.

Eftersom de hade ett tråkigt (och meningslöst - eftersom alla har mobil) kameraförbud kunde jag inta ta några bilder och känner inte för att skriva mer än så om saken.


Portion Control - Mirage 081128Hur den lilla synthklubben Mirage lyckades lura synthpionjärerna Portion Control till att besöka sveriges regnigaste stad har jag ingen aning om. Men jag är jävligt glad över att de lyckades!

Det var fösta gången jag tog bussen från Göteborg för att se en konsert i Borås. Klubben Mirage, som huserar på Trägårn Kök & Bar, har dock funnits på radarn ett bra tag nu efter att ha bokat flera intressanta band på sistone. När jag fick reda på att Portion Control skulle spela blev det en självklarhet att åka dit.

Aldrig trodde jag väl att jag skulle få se ett band som Portion Control på en så pass liten och intim scen. Själv konserten var egentligen inte alls märkvärdig; två gubbar, två laptops och flimmrande videoprojektioner. Musikaliskt är det spännande och bra, men själva framträdandet är rätt lamt och rätt-upp-och-ner. Inga yviga gester eller poser här inte. Men mötet är ändå magiskt då ett par legender uppträder bara någon decimeter framför mig. En upplevelse som jag tror är helt unik för Mirage.

Blir det fler sådana bokningar lär det bli fler bussresor till Borås.