Dagens låt

image12

BioZero - Aprendreras


Nytt fynd jag gjort tack vare myspace. Vad sägs om lite elektronisk musik från Venezuela? Inte varje dag man hör syntmusik på spanska. Tycker det här var riktigt bra.



http://www.myspace.com/biozeroband
http://vhost-009226.vhost.cantv.net/

Dagens låt

image12

Visage - Visage


Den här låten är från en sån där skiva som aldrig kommer att låta dåligt. Videon däremot har inte alls åldrats med samma grace. :D


Swedish Old School EBM 2007

image26

Här har vi något så intressant som en vinyl 7:a som är en samlingsskiva med fyra EBM-låtar fördelade på lika många svenska band. Den lilla skivan är utgiven på Sham recordings och trycktes enbart i 120 ex. Bara att köpa en vinylsingel igen var hur roligt som helst. Det var rejält länge sedan sist.

Gillar man lite äldre EMB-musik så är den här skivan ett litet lyckopiller. Alla fyra låtarna är punkiga och enkla i sin uppbyggnad. Ljudmässigt låter det kanske lite väl skräpigt här och där, men sånt är petitesser i sammanhanget. Skivans styrka är att den är så fel att det blir ganska rätt.

Skivans favoritspår är Kommando XY:s låt Lyfta skrot. Trots en fruktansvärt fånig text charmas jag efter ett par genomlyssningar och sjunger sedan glatt med i refrängen. Även Ekobrottsmyndighetens minst lika fåniga bidrag är svårt att värja sig emot efter en stund. Är orolig över hur jag skulle reagera för låtarna med lite alkohol i kroppen. Container 90 låter punkigast och vinner antagligen i längden. Astmas låt får bara godkänt och känns tyvärr lite trist i jämförelse med de andra.



A
01 Astma - Dead End
02 Ekobrottsmyndigheten - Eine tasse Jäger

B
01 Kommando XY - Lyfta skrot
02 Container 90 - No security