Vive la Féte - Storan 080327

lajv

Belgiska Vive la fete bjöd på en toppenkonsert i torsdags. Bandet körde igång starkt med min favoritlåt Stupid femme och sedan ångade det bara på. Älskar deras mix av synthpop med en kitchig rockattityd. Det är snyggt och det låter jävligt bra. Trevligt också när bandets attityd ibland krackelerar och man ser att de är genuint glada över gensvaret från publiken. Bästa publiken jag har varit del av någonsin under en konsert på Storan.

Mot slutet från bandet till och med töntnumret Popcorn att låta rockigt och tungt, skumt, men mäktigt. Lämnade Storan nöjd och belåten, men ville ändå ha mer. Vore inte fel att få se dem spela på exempelvis Way out west i sommar.

image58

Technoquake - Crackbaby

återvinning

Den här hittade jag på CD-centralen i Gbg. Första gången jag såg den bläddrade jag snabbt förbi den. Omslaget och bandnamnet gjore att jag misstog den för att vara en skiva med dålig ravemusik eller liknande. Det var inte förrän jag sökte info om en skiva med Oil in the eye som jag förstod att även Technoquake kunde vara av intresse. De låg nämligen på samma skivbolag, Electronic beat association.

Eftersom den inte var speciellt dyr och den nu var betydligt intressantare återvände jag till skivbacken på CD-centralen. Som tur var hade ingen annan insett att där fanns en dold pärla obekvämt instoppad mellan två Papa Dee maxisinglar.

När nålen träffade vinylen hemma spreds ett leende på mina läppar. Jag hade fyndat. Detta lät riktigt bra och A-sidans två låtar vara båda bra. Gladast blev jag ändå för B-sidans låt Running scared, den är en riktig höjdare. Technoquake var ett riktigt fynd från 1990.



A
01 Crack baby
02 You say I said

B
01 Running scared

Återvinning

återvinning

Kör igång en ny kategori här på bloggen.

Har återfått intresset för gamla vinlyler och dammsuger nu skivbutikerna i stan som har begagnatskivor samt traderas avdelning för vinyler. Längtar till nästa skivmässa. Återvinning har aldrig varit roligare.

Dagens låt

image12

Taste of sugar - Hmm hmm


En New beat-låt från 1988. Här finns en del modetips och en del koreografi att ta till sig. "You wanna suck my... BEEP!"


Storan på torsdag med Vive la féte

Klubb

Vill att det ska bli imorgon. Är jätte sugen på att bege mig till Storan och kolla in Vive la féte från Beligien. Men först skall vi tanka god öl på Dilirium. Vi ses väl imorgon?


Tits of death - Iron Nipples

image26

Beställde denna 7" genom bandets hemsida. Bara det att bandet ger ut sin debut på vinylsingel tycker jag är en höjdare. Dessutom är det genomskinlig röd plast, vilket gör den ännu snyggare.

Musiken är slamrig, skräpig rock med punkattityd. Bandets texter handlar nästan uteslutand om bröst och låten Iron Nipples är inget undantag. Hoppas bandet snart släpper en fullängdare. Finns flera bra låtar på deras myspacesida som jag är sugen på. Iron Nipples är en skitbra låt och jag tror vi kommer att få höra mer från dessa fem kaxiga tjejer framöver.


image54

A
01 Iron Nipples

B
01Diva breakdown


http://www.titsofdeath.com/
http://www.myspace.com/titsofdeath


Dagens låt

image12

Mötley Crüe - Live wire


Idag kör vi en sleazeklassiker. Möleys grymma låt Live Wire... kan vara deras bästa låt.
Lyssna, se och njut!


Dagens låt

image12

Pornorphans - Filth master


Dags för lite distade gitarrer igen. En låt från bandets skiva Beyond good & Evil från 2002. Jag bara älskar sångerskan Jytts flickaktiga röst i kombination med hennes texter och den mörka musiken. Undrar om dessa Finnar fortfarande håller på med musik tillsammans?


Andra Generationen - Extra allt

image26

Så var det dags för Andra Generationen att släppa sitt andra album efter sin melodifestivaldebut. Mycket är sig likt från Kärlekens land, samma mix av traditionell juggemusik och modernare tongångar på svenska. Lite förändringar är det dock; produktionen är bättre och det är lite mer variation på låtarna.

Inte riktigt min kopp te egentligen, för mycket saxofoner och avsaknaden av synthar och distade gitarrer gör sitt till. Dock har några av låtarna en kuslig förmåga att klistra sig fast. Exempelvis låten Dansa i månens sken som borde vara det logiska valet av andra singel efter Kebabpizza Slivovitza.




01: Kebabpizza Slivovitza

02: Opa Nina Naj

03: Money

04: Dansa I Månens Sken

05: Digga Dej

06: Hisingen

07: Dagen

08: Sara

09: Jolly Bob Från Aberdeen

10: Bort Till Fjärran Land

11: Vågorna Viskar Vårt Namn

12: Siki Baba

13: Sol Och Vind Och Vatten

14: Heja Sverige [etno Version]

15: Nubbevisan

http://www.andragenerationen.com/


Container 90 - Club Target 080314

lajv

Det blev en blöt kväll på Club Target i fredags. Alldeles för blöt för att jag skulle kunna skriva något trovärdigt om kvalitén på Container 90:s spelning. Men känslan och trycket framför scenen var grym och alla hoppade och skrålade med i C90:s oldschool EBM-låtar. En kanonkväll utan vett och sans. Fick betala ett dyrt pris dagen efter med molande skallebank. Fast det är väl precis så det ska kännas efter en kängig oldschool EBM-konsert?
image52

Dagens låt

image12

Björk - Army of me


På den tiden Björk var intressant och inte bara svår. En av hennes bästa låtar med både grymt driv och grym video. Tänk om hon ändå fortsatt på den banan istället för det hon gör idag.


Dagens låt

image12

Dee D. Jackson - Automatic lover

Idag bjuder jag på en riktig klassiker. Automatic lover från 1978. En riktig höjdare!


Club Target på fredag

Klubb

Dags igen för eminenta Club Target att slå upp portarna. De har haft den goda smaken att bjuda in Container 90 och det lär bli ett jävla drag framför den lilla scenen. Oldschool EBM från Kungsör när den är som bäst.
Vi syns väl i trängseln framför scenen?

Club Targets hemsida
http://www.clubtarget.se/news.php

Container 90 på myspace
http://www.myspace.com/container90

Dagens låt

image12

Container 90 - Boosers and loosers

Kan inte bli något mer passande än detta inför spelningen på klubb Target på fredag.


Aural Vampire - Vampire Ecstasy

image26

Häromdagen anlände ett bud med paket som rest ända från Japan. Efter många om och men beställda jag nämligen en CD med Aural Vampire. AV är att av mina första fynd på myspace och jag har önskat en skiva med dem sedan jag hörde låten Preservative woman, vilket för övrigt är skivans bästa spår.

AV:s musik är en salig blandning av darkwave, synthpop och lite industrivibbar. Bäst är de när de är poppiga i driviga låtar som Repo man, Vampire ecstasy och Freeeze. På vissa spår blir det nästan bara skumt och småirriterande som i Crimson Tyrant som inleds med prat och senare en nedpitchad röst till ett repetativt trumkomp och en enfaldig synthslinga. Jag har även svårt för när det lutar åt mer industriella låtar som i Banboro Koubou och Murealism.

Trots att jag har några invändningar är jag väldigt nöjd med min privatimport. De bra låtarna är väldigt bra och bandet är grymt charmigt. Hoppas  att det snart kommer något nytt från gruppen, för den här skivan släpptes redan 2004. Desutom vore det extremt kul om man skulle få se AV spela på någon festival i närheten.

image51

01 Opening

02 Vampire Ecstasy

03 Freeeze!

04 Terror Vixen

05 Hana No Sakigake

06 The Repoman

07 Preservative Woman

08 Crimson Tyrant

09 S.O.B.

10 Disco King

11 Banboro Koubou

12 Murealism

13 PNFPM

http://www.myspace.com/auralvampire


Dagens låt

image12

A Split Second - The Colosseum crash



Pouppée Fabrikk

image26

Eftersom jag hade fokus på hårdrocken under 80-talet och större delan av 90-talet missade jag en del godbitar från den tiden. En av dessa godbitar var sveriges starkast lysande EBM-band Pouppée Fabrikk. Jag hade sett att det fanns en skiva av dem i lillebrorsans skivsamling, men knappt hört något av dem ändå. Så det var verkligen på tiden att jag bekantade mig närmare med denna grupp och jag skickade efter några plattor som jag kunde hitta  på nätet.


Pouppeé Fabrikk - Rage


A

01 Retrospect

02 Circumcison

03 Shapeshifter

04 Distraction

05 Incinerage


B

01 Death

02 Keine Zukunft

03 Youth

04 Selfdestruct

05 No way back

06 Watch your sex


Rage är debutalbumet från 1990. Eftersom den finns både som vinyl och CD valde jag, i den allmänna nostalgiperiod som jag verkar befinna mig, i naturligtvis vinylversionen. Snyggt svart/vitt fodral utan krusiduller. Som så ofta när det gäller debutskivor är den nästan genomgående bra. Personliga favoritpår är Circumcision med sin lite överaskande basslinga och avslutningsspåret Watch your sex. Även Youth är jätte bra och påminner inte lite om Nitzer Ebbs Total age-skiva. Även låtarna Distraction, Keine zukunft och Selfdestruct är höjdare. Och ingen låt som direkt suger även om jag kan tänka mig att Incinerage skule kännas lite väl hysterisk vissa dagar.


Pouppée Fabrikk - Summoning


01 Summon the spirits

02 Die Jugens

03 Summon the spirits (extended)

04 What is to come

05 Love you dead


Summoning är en EP med fem spår. Älskar ljudbilden! Trummorna är tunga och snyggt programmerade och basljuden är perfekta. Låten Summon the spirits är en av deras bästa och även låten Love you dead är tung och mysig. Die Jugens är skojig och jag tror den är hämtad från första singeln som publicerades med PF. Extended versionen på Summon the spirits är rätt menlös då den inte tillför något nytt till låten och What is to come känns lite slö. Men den här EP:n känns ändå som ett givet köp om man vill ha något av PF i skivhyllan.



Pouppée Fabrikk - I Want candy


01 I want candy

02 Betrayalizer


Här börjar det experimenteras med gitarrer och någon får den inte helt lysnade idéen att göra en cover på Bow Wow Wows hit I want candy. Inte totalkatastrof, men nära. Däremot är andraspåret Betrayalizer mycket bättre. Enda gången jag tycker att PF lyckas kombinera det elektroniska med distade gitarrer. Dessutom har låten en väldigt udda trumprogrammering som ömsom irriterar och ömsom facinerar.


Pouppée Fabrikk - Your pain-our gain


01 Weak Men

02 Punish

03 De-Generation

04 My pain

05 Random Executions

06 Uggae, Edin Na Zul

07 Summon (v.1,995)

08 Where are you (live)

09 Gods gift to mankind (live)

10 Summon the spirits (live)

11 Destrukotor (live)

12 Beers, steers and queers (live)


PF goes deathmetal och det vräks på med dåliga gitarrer. Tycker inte alls att PF passar som hårdrocksband och gitarrljudet är riktigt sunkigt. Känns som produktionen verkligen inte tålt att åldras det minsta. Livespåren är något intressantare, men den här skivan kan man gärna hoppa över.


 

Pouppée Fabrikk - Elite electronics


01 Elite electronics

02 Fear me

03 Happy dead

04 Elite electronics (RSST RMX)


PF är tillbaka i klassiskt sammanhang och gitarrerna är slängda på tippen. Nu låter det riktigt fräscht igen och denna EP har inget dåligt spår. Favoriten är Fear me som har en grym bassling som sakta bygger upp tempot i inledningen. Som vanligt intressanta samplingar och massor av tryck i basen. RSST remixen av Elite electronics studsar jag gärna runt till nästa gång jag hamnar på klubb.