Nitzer Ebb - Brewhouse 090613



Det var nostalgikväll på Brewhouse då veteranerna i Nitzer Ebb besökte staden. En blandad publik av oldtimers och färskare electroheads hade tagit sig till lokalen som trots ganska dålig marknadsföring blev välfylld.

Bandet Topgun agerade förband. Väldigt konstigt val då detta band inte är i närheten av att vara aktuella med något nytt. Kändes som en väldigt märklig kompisbokning. Nåja... alltid trevligt att höra deras låt Evil.

I lugnet mellan banden passade jag på att säkra en plats vid kravallstaketet. Att se NE har alltid varit en väldigt fysisk upplevelse och jag såg till att det inte skulle bli något undantag denna gång. Blåmärken är liksom obligatoriska.

NE är grymt rutinerade och tillsammans med en extra trummis bjuder de på en kavalkad av deras bästa och populäraste låtar. Dock är det inte samma energi och frenesi som i början av 90-talet. Men när bandet kör Let your body learn och hela publiken tokhoppar är det en grymt härlig känsla. Dessutom körde de min "nya" favoritlåt Blood money. De avslutar så småningom extranumren med en grym version av I give to you.


Nypremiär för Absynth



Göteborgs grönaste synthklubb slår upp portarna ingn efter att ha flackat omkring ett tag. Nu huserar de i vackra lokaler på Bellmansgatan 7 i närheten av Vasaplatsen.

Temat för premiären är pre-Arvika och fokus på musiken kommar att vara från artister som uppträder under festivalen nästa vecka.



http://www.absynth.se/

Finns även på Twitter

Twitter Bird

Ni finns jag även på Twitter.
http://twitter.com/BatchiD_Johan

Spark! - Ett lejon i dig


Svenska EBM-bandet Spark! har släppt ett nytt album. Ett lejon i dig är dansant EBM med svenska texter. EBM med svenska texter är ganska vanligt, men i de flesta andra fall är det någon typ av ironiska humortexter på Markoolio-nivå. Tack och lov tar Spark! sig på så pass mycket allvar att de även lägger energi på att skriva texter med både kvalité och innehåll.


Ett lejon i dig är en bra EBM-skiva där sången och texterna är den drivande kraften. Jag hade önskat lite större variation på låtarna och att de vågade ta ut svängarna ännu mer. Precis som de gör i låten Glassbilen som glimrar lite extra på skivan. Ett par andra favoriter är 35 minuter på tomgång och Produktion nonstop. Skivans bottennapp är Tequila! där de hamnar lite grann i Markoolio-fällan.

En kul personlig bonus är att jag är fotografen på bandbilden på omslagets insida. Fotat under uppträdandet i Borås 090403.




http://johansblandband.blogg.se/2009/april/dupont-och-spark-klubb-mirage-090403.html



01. Meningen Med Livet
02. Nattradio
03. Ett Lejon i Dig
04. Vi Vet Vad Vi Vill
05. Andetag
06. 35 Minuter På Tomgång
07. Det Goda Livet
08. Glassbilen
09. Produktion Nonstop
10. Tequila!


Elite! - Totenkopf



Bästa EBM-skivan på länge. Franska Elite! bjuder på oldschool-EBM med en väldigt fräsh produktion. Det låter både klassiskt och modernt samtidigt. Det är agressivt samtidigt som det är dansant.

Elite! är ett enmansprojekt från fransmannen Pascal Z. Anledningen till att han sjunger på tyska är att han är uppvuxen i Düsseldorf. Han är definitivt inspirerad av framför allt DAF, men även av Die Krupps och Nitzer Ebb

Totenkopf har inga bottennapp, men ett par låtar står ut utöver resten. Harte Liebe och Mein maedchen är rktiga vitaminpiller som man bara vill ha mer av. Hoppas att jag får dansa till någon av dem nästa gång på krogen.



01  Maschinen
02  Der abgrund
03  Harte liebe
04  Der eisentanz
05  Totenkopf
06  Muskelmann
07  Kantinengirl
08  Mein maedchen
09  Volle kraft zurueck
10  Mein maedchen (Oldschool mix)
11  Totenkopf (Frontal remix)
12  Maschinen (1987 mix by Ekobrottsmyndigheten)


Dagens låt



Kojo - Nuku Pommiin


Det är lite lustigt hur ens musikaliska minne funkar. Av någon anledning satte denna låt från melodifestivalen 1982 spår i mitt medvetande. Vilken nostalgitripp att återse den på youtube.

Säga vad man vill, men Finlands bidrag är ofta väldigt egna...