EBM-kväll på klubb Mirage i BoråsPå fredag 3/4 är det dags att bege sig till Borås igen för ett besök på Mirage som bjuder på två av sveriges bästa EBM-band.

Uppträder gör Spark! och Dupont. Båda med nytt material på gång, så det kan nog bli en och annan låt från kommande släpp. Hoppas innerligt att Spark! kör sin nya låt Glassbilen.

Vi ses i moschpiten framför scenen på fredag.

http://www.klubbmirage.se/


Dagens låt

Blush - Make up

För drygt ett år sedan hittade jag denna artist från Brasilien på myspace. Nu har han släppt sin andra video Make Up som låter som en snällare och poppigare variant av Marilyn Manson eller Nine Inch Nails. Trevlig låt och video.

 

Eagles of Death Metal - Trädgår'n 090308Det går definitivt att få en sämre avslutning på helgen än än konsert med amerikanska rockgruppen Eagles of Death Metal.

Men innan gruppen äntrar scenen bjuds vi överaskande på ett förband i form av gruppen Black Box Revelation. Tack vare sättningen med bara gitarr och trummor är det lätt att hitta likheter med The White Stripes. BBR känns dock både bluesigare och stökigare än sina amerikanska kollegor. Tyvärr inte så starkt låtmaterial att de engagerar mer än under ett par låtar. Fast trummisen hade en skön stil och energi på scen.

Men det är Örnarna vi alla väntar på och särskilt på sångaren, personligheten och mustaschen Jesse Hughes. När han äntrar scenen med en vit gitarr får Trädgår'n ny energi och festen börjar på allvar.

Bandet kör sin boogie rock'n'roll som har fått lite skruvade arrangemang tack vare bandmedlemmen som inte är med och spalar live. För på skiva är Eagles of Death Metal lika mycket Josh Hommes (Queens of the Stoneage) projekt som det är Jesses projekt. Live är det bara Jesse och hans mustach, även om de andra i bandet spelar tajt och ser coola ut.


En riktigt bra konsert som funkar medan det pågår. Rock'n'roll, röj och humor som skingrar vardagens slöjor åtminstone för stunden. Dessutom funderar man efteråt på om man inte skulle satsa på att odla en riktigt skön mustach.


Dagens låtOven & Stove - Wrong Lola


Underbar liten video från 1989. Underbart att se den tidens artist-elit avrättas på löpande band. Grymt rolig video där vi får bevis för att till och med Eva Dahlgren har en gnutta humor.


Mr Jones Machine, Emmon, The Mobile Homes & Elegant Machinery - Synthklubben 090228Mr Jones Machine
inledde denna afton då Synthklubben i Göteborg fyllde tre år. Jonesarna var på gott humör och spralliga på scenen, men höll sig ändå från att bli Jönsarna. Musikaliskt var det skitbra och publiken var med på noterna från start. På nästan varje låt blev det allsång och festen fick en underbar start. Min ända invändning var att jag hade önskat någon låt från deras första skiva New wave. Nu blev det bara låtar från den svenskspråkiga skivan Återvändsgränd. Kul att vi fick höra ett sprillans nytt spår vid namn Skärvor. Lovade gott inför nästa släpp.

Nästa person på scenen var Emmon som hade den sprillans nya skivan Closet Wanderings i bagaget. Hon har utvecklats mycket sedan jag sist såg henne lajv. Det var bra att hon tagit in en musiker på scenen och att hon själv också tryckte på lite tangenter och spelade tamburin. Sist hon spelade var det för mycket singback och Valand-spelning över framförandet. Emmon var på strålande humör och bjöd på hennes bästa poplåtar. Nu började det rycka i benen på allvar och för min del visade det sig bli kvällens bästa föreställning.

Sedan ställde sig Stockholmsbandet The Mobile Homes på scenen, också dom var där med en ny skiva i bagaget. Men här fanns ingen som helst entusiasm eller gnista på scenen. Hela bandet gjorde ett väldigt trött intryck och luften pyste sakta ur den uppslupna feststämningen. Nog för att bandets melankoliska pop ändå inte lockar till dans och eufori, men nog kan man väl kräva att bandet åtminstone verkar tycka det är lite kul att få spela sina låtar inför publik? *gäsp*

Elegant Machinery avlsutade tillställningen och det märktes att det var ett gäng rävar som ställde sig på scenen. Sångaren förmedlar energi och knyter genast kontakt med publiken. Låtarna avfyras i blixtrande tempo och strax dansar hela Storan igen. Tyvärr har aldrig Elegant Machinery engagerat mig så att jag lyssnat på dem på skiva. Därför njuter jag inte fullt ut av konserten då jag inte kan låtarna, men jag fattar att det är ett bra lajvband som står på scenen och jag tror fansen var väldigt nöjda efteråt. Min enda invändning är att baskicken hade programmerats till ett frenetiskt. monotont stomp som inte missade en enda fjärdedels takt. Visst ger det energi till låtarna med technostomp, men använder man det i alla låtar hela tiden blir det enerverande till slut.

Summa summarum en underbar kväll på Synthklubben som fått ihop ett väldigt trevligt födelsedagskalas.