Min mp3-spelare 070609

Ozzy Osbourne  - I don't wanna stop
Senaste singelsläppet från The Fucking Prince of Darkness. Som vanligt handlar det om habilt gitarrspel med många flagoletter och drivande bas och trummor samt Ozzys karakteristiska röst. Låter förvånansvärt piggt trots allt och låten är en klassisk Ozzyhit.


Electric Hellfire Club - Prince of darkness
Tunga syntbasar och massor av samplingar från kultiga skäck- scifi filmer. Tilltalar min nördiga sida. Jag tycker det här är jävligt roligt.

Sopho - Visionary dream
Geogiens bidrag till eurovision. Folkmusik uppblandat med electro och en röst som bitvis påminner om Björk. I mina öron den klart bästa låten från årets festival.

Saxon - Redline
Nostalgi. Jag och brorsan brukade brottas till den här låten på 80-talet. Känner fortfarande för att brotta ner någon när jag hör det underbara gitarriffet. Metal 4-ever.

Body Rox feat Luciana - Yeah yeah

Electro möter grime. Klart självhäftande låt som sticker ut tack vare Lucianas säregna röst. Jag vill dansa till denna nästa gång jag går på lokal.

Dead or Alive - You spin me round (like a record)

Dansade till denna när jag besökte Der Bunker senast. Hade nästan glömt bort denna 80-tals pärla. Musik man blir glad av att höra.

Irma & Nicole - I'm in the band
Reklamlåt som är en cover på en Hellacopterlåt. Men så charmigt att man inte kan låta bli att gilla den. Kram!


Nizer Ebb - Ascend (Vince Clark remix)
Ganska soft remix av denna NE låt. Den puttrar på rätt trevligt och har en helt annan känsla en orginalmixen. 
 
Pain - She whipped
Det var nog det sexuella temat i texten som lockade mer än musiken måste jag nog erkänna. Så där egentligen.

Sugababes - Round round
Jag är hemligt kär i Sugababes. Deras låtar är som tuggummi i håret för mig. Helt omöjliga att bli av med. Detta är ett välsmakande tuggummi.

Hata Katten - Uppochnerlåt
Gbgs sötaste punktjejer. De åker tydligen ofta spårvagn.

Vaccum - The void
Alexander Bards projekt innan BWO. Mer syntigt och med den här låten fick de verkligen till det. Tror jag underskattade dem när den kom.

Yazoo - Bring your love down (did'nt I)
Mer briljant än så här kan inte syntpop bli tror jag. Kombinerat med en grym röst kan man inte låta bli att kalla detta för klassiker. En klassiker som man vill dansa till. Kanon!

Samantha Fox - Love house
Ett tag hoppade alla artister i popsvängen på den första housevågen. Detta var Samantha Fox bidrag till genren och låten är faktiskt ganska rolig. Trevliga små film samplingar i den också.


Picknickfestivalen

Avlutade nationaldagen med att bege mig till Apslätten (hur har den fått detta konstiga namn???) för ett besök på Picknickfestivalen. En mysfestival och manifestation mot rasism.

Tyvärr anlände jag ganska sent och missade många band. När jag anlände spelade Äkta kärlek och spred sin softa reggae från scenen utan att riktigt tända puliken som mest satt och softade i gräset. Lika illa gick det för bandet Napoleon som ändå gjorde en ansats att få folk på fötter igen.

Det var ändå mysigt att sitta på gräset och se alla ekologiska ungdomar som satt och rökte vattenpipa eller som satt och vaggade i takt med musiken.

Strax före tio började det händ saker. Allt fler samlades framför den lilla scenen inför festivalens avslutande akt. När Navid Modiri & Gudarna äntrade scenen blev alla tokglada och började hoppa och dansa. Inte så konstigt då det var underbar energi som spreds från scenen. Nu var det fest och dans igen på apslätten och bandet levererade den ena charmiga låten efter den andra. Ett skönt sätt att avsluta nationaldagen på.

http://www.myspace.com/navidochgudarna

Mr Jones Machine - Återvändsgränd

Ännu ett intressant släpp från bolaget Progress productions.
http://www.progress-productions.com/


Det är MJM:s andra skivsläpp och det som skiljer denna skiva från den första är att bandet denna gång levererar sina texter på svensk istället för som på debuten på engelska.

Detta tillför musiken en ny dimension och man får helt klart assosiationer till klassiker som Adolphson & Falk. Låtarna är briljanta pop-pärlor iklädda en elektronisk retoskrud. Det låter väldigt mycket 80-tal, men trots det är prdutionen fräsh och nutid. Men så är det med bra musik; den är tidlös. Skivan fortsätter att växa med varje lyssning och jag skulle bli förvånad om inte ett par av låtarna får lite radiorotation i sommar.

Personliga favoriter är Stjärnornas musik, Vår man i Stockholm och den lite mörkare Psalm till döden. Inget direkt svagt spår på en mycket trevlig skiva.

01. Stjärnornas musik
02. Kallt stål
03. Augustiljus
04. Psalm till döden
05. Vilda drömmar
06. Dansar dansar
07. Vår man i Stockholm
08. Graverat spår
09. Vår lilla planet
10. Höstpromenad

http://www.myspace.com/mrjonesmachine