Emmon - The art & the evil

Emma Nylén, även kän som Emmon, släppte sin debutskiva den 7:e februari och tidigare i veckan köpte jag mig ett exemplar. Hade hört en av låtarna, "Down Below", innan och tyckte den var fantastisk. Dansant och 80-tals inspirerad syntpop i modern tappnig har liksom varit min melodi den senaste tiden. Sedan gör det ju inte ont när Emma har en fantastisk röst som smyckar låtarna.


Mitt första intryck av skivan är att den innehåller en hel del pop-pärlor. Första singeln från skivan heter "Wake up time" och är en helt ok låt, men ingen av mina favoriter. Då är jag mer förtjust i nästa singelsläpp som kommer att bli "Rock d'amour" som har en skön discobas som känns mer inspirerad av 70-tal än 80-tal. De personliga favoritspåren från skivan är förutom "Down below" låtarna "High horses", Frenzy Eyes", White trash wedding" & "Shark attack".


Ser definitivt fram mot mer Emmon i framtiden. Sverige har fått en ny syntdrottning!


Emmon - The Art & The Evil

  1. High horses
  2. Frenzy eyes
  3. Rock d?amour
  4. Wake up time
  5. Envy in the heart
  6. Time can only make things better
  7. Friends
  8. White trash wedding
  9. Shark attack
  10. Make it up
  11. Down below

http://www.emmon.se

http://www.myspace.com/emmonmusic


Baron Bane - Orchids

I Gästrikland huserar ett intressant band som kallar sig Baron Bane. De är teatrala och verkar satsa nästan lika mycket på det visuella som det musikaliska. Nu ska jag dock koncentrera mig på det musikasika eftersom de har släppt en bedårande EP med fem låtar.

Musiken är filmisk och stämningsfull samtidigt som den här underbara melodier som är lätta att ta till sig. Mycket elektronsika ljud, men det smyger även omkring en del gitarrer i ljudbilden. Favoriten är den inledande låten Solace som jag älskar. (Den går för övrigt att ladda ner gratis via deras myspace eller hemsida. Även låten Led Astray är en riktig pärla. Övriga låtar är på inget sätt dåliga, men det är framförallt de två nämnda som sticker ut.

Baron Bane har också ett ess i sin vokalist Ida Long. Hon har den typ av röst som är både tonsäker och personlig på en och samma gång.


Baron Bane - Orchids

01  Solace
02  Poem for two
03  Des Morceau d'air
04  Led Astray
05  Little one

http://www.baronbane.com/

http://www.myspace.com/baronbane


Virus

På radio Eskilstuna sänds varje lördag 16.00 - 17.00 sveriges charmigaste program ägnat åt elektronisk musik; programmet Virus!


Så är du nere med syntmusik rekomenderar jag att du tar och kollar in detta program. Bor du inte i närheten av Eskilstuna så är det inga som helst problem. Ett par dagar efter sändning läggs programmet ut för nedladdning på deras hemsida. Missa absolut inte programmet från den 10:e mars. Då hade de en schlagerspecial ägnat de få syntlåtar som deltagit i detta spektakel. Minst sagt en del kultiga låtar.


http://www.kfumetuna.se/ljudarkiv.php


Pans labyrint

Det är alltför sällan jag lämnar biografmörkret med ett nöjt leende på läpparna. Det var dock vad som hände efter att jag sett Guillermo del Toros film tidigare ikväll.

Inte för att det är en speciellt munter film; den är mörk, våldsam och sorglig samtidigt som den är otroligt vacker. Leendet var för att jag sett något som berört mig och som samtidigt var fantasifullt och gripande på många plan. En film som trots sitt mörka tema gör att man blir förälskad i den.

Jag ska inte skriva något om handlingen eftersom det skulle förstöra lite av upplevelsen för den som vill gå och se den. Enligt mig är detta regissören Guillermos klart bästa film till dags dato. Jag är  förtjust i flera av hans tidigare filmer som Mimic och Hellboy, men denna har en hel del mer substans utöver rent underhållningsvärde. Detta utan att den för den skull blir pretentiös eller präktig. Mest imponerad blev jag dock av karaktärerna som är konsekventa och mänskliga. Till och med den karaktär som representerar ondskan i filmen är möjlig att relatera till; vilket gör honom så mycket hemskare eftersom han inte reduceras till ett omänskligt monster.

Rekomenderas om du vill ha en stark bioupplevelse.

http://www.imdb.com/title/tt0457430/ 

Min mp3 spelare 070313

Nagg - Beauty of the bitch

Underbar rocklåt från detta San-Franciscoband. Riff som fortfarande håller trots att den funnits på min spellista över en månad.


Boyskout - Secrets

Tjejer som rockar. Underbar låt med söt text. Håller länge.


ELO - Yours truly 2095

Återupptäckte nyss deras 80-tals album Time. Underbart futuristisk låt som fortfarande låter fräsht. Fortfarande förälskad trots att jag återfann den för över en månad sedan.


Deep Purple - Knocking at your back door

Underbar rocklåt från när DP återförenades med sin mest klassiska sättning. Ett bevis på att klassiker kan skrivas även efter en återförening. Dessutom en rolig text om analsex???


Berlin Express - Die russen kommen

Har snöat in på gamla kultiga syntlåtar. Alarm! Alarm!


Mo-Do - Eins, Zwei, Polizei

Sa ju att jag snöat in på kultiga syntlåtar. Så dumt så det är bra.


Baron Bane - Solace

Hittade detta lovande band på nätet för något år sedan. Nu har de levererat den där låten som infriar alla förväntningar. Sök genast upp dem på myspace och hitta info så du själv kan ladda ner din egen kopia på låten. Det är nog bara en tidsfråg innan detta band kan börja ta betalt för sina alster.


Depeche Mode - New Dress

Personlig favorit som blir aktuell med jämna mellanrum. Hur bra som helst.


Nirvana - Spank Thru

Tidig Nirvana låt som glidit förbi mig obemärkt tidigare. Återfunnen genom en Sub Pop samling. Kul att hitta "nytt" material med gamalt favoritband.


Plasmatics - Country Fairs

Skulle säkert hamna på min top 20 över världens bästa låtar. RIP Wendy.


Cryo - Freedom

Bästa låten hitills från Cryo.


Technoir - Breathe (Iris remix)

Första bekantskapen med Technoir. Syntlåt med lite gothvibbar. Nyfiken på att ta reda på mer.


Velodrom - Glasfabrik

Kultsynt igen? eller kulsynt


Celluloide - Emptiness

Ännu en ny bekantskap. Blippar och bloppar skönt melankoliskt.