TOPP10 Just Nu

Listigt

10. Tragic Error - Tanzen

Skön låt från Belgisk acidsamling från 1989. New Beat, Take 4.


09. Martin L Gore - Gone

Ännu en låt från 1989. Hade helt missat detta soloarbete från Herr Gore. Har upptäckt att det var skitbra.


08. Flesh For Lulu - Seven hail marys

En lista är ju inte komplett utan en gothlåt. Riktig höjdarlåt. Dessutom är skivomslaget till Blue Sisters Swing där låten finns med bedårande vacker.


07. Oil In The Eye - Strap it hard

Oldschool EBM med skräcksamplingar. Tyngre än det mesta som görs idag.


06. Pouppée Fabrikk - Summon the spirits

Mer svensk EBM till folket. Grymt bra låt.


05. Client - Lights go out

Var helt suveränt att se dem leverera denna låt på scenen i torsdags. Väcker glada minnen.


04. Kowalski - The body is me

Från den nya tyska vågen 1982. Rock med industrivibbar. Låter helt unikt.


03. Pouppée Fabrikk - Fear me

Mer PF. Älskar hur den här låten tuffar igång med en långsam tempouppbyggnad. Helt grym synthslinga.


02. Dance Or Die - Lips like cherry cream

Bästa fyndet någonsin på en skivmässa. Blev störförälskad i den låten.


01. Dave Stewart with Barbara Gaskin - It's my party

Total nostalgi. Mellanstadiedisco för en evighet sedan. Låten låter fortfarande förvånansvärt fräsch i mina öron. Kul återanknytning.


Jag har värsta nostalgitrippen någonsin!


Presenten - Massiv ångest

Presenten

Känner du för något tungt och svart så bjuder gruppen Massiv ångest på sin skiva Det nya svarta. Bara att ladda hem hela albumet från deras hemsida. Känsliga varnas för deppigt innehåll. Vad sägs om låttitlar som Rakbladsvänner eller Lysande ensamhet.

http://www.massivangest.com/

Client - Pustervik 080221

lajv

Årets första konsert blev med tre snygga damer från England. Fast innan de gick på scenen skulle vi värmas upp med det lokala bandet The Kick. The Kick var verkligen en positiv överaskning som fungerade bra på scenen. Kul med liveinstrument som gitarrer och trummor. The Kick har bra material och jag hoppas verkligen de får ge ut en skiva inom det snaraste. Jag bokar min redan nu.

Sedan steg brittiskorna upp på scenen och tog över. Som vanligt i enhetlig klädsel som lagom kittlade den inneboende uniformsfetischen. Det låter snyggt och låtarna framförs med sådan precision att det nästan låter som på skiva. Detta är både bandets styrka och svaghet. Den kyliga imagen och coola framtoningen bygger lätt en mur mot publiken. Detta gör att jag inte riktigt går igång under konserten, men njuter ändå av musiken. Trevlig konsert och det kändes intimt och nära i Pusterviksbaren som var perfekt för Client. Bäst var låtarna Xerox machine och Lights go out.
image45

Mer bilder från konserten på
http://closetfreak.fotopages.com/

Dagens låt

image12

Dave Stewart & Barbara Gaskin - It's my party


En klassisk cover på en klassisk låt. Underbar synthversion av Lesley Gores gamla paradnummer. Fast jag tycker nog nästan denna guldklimp från 81 knäcker orginalet.


Client imorgon

lajv

Äntligen är det konsertdags igen. Var länge sedan sist.

Imorgon blir det Client på Pustervik med The Kick som förband. Hoppas vi synsdär. Uppladdningen sker i baren på Delerium.


Kebabpizza i Melodifestivalen

image31

På söndag är det dags för deltävling två i årets upplaga av melodifestivalen. Med tanke på förra veckans katastrofala resultat där Christer Sjögren gick vidare till final med den gräsligaste låten i mannaminne tänkte jag slå ett slag för festivalens kanske mest udda bidrag.

Bandet Andra Generationen som spelar svängig musik med balkanrötter har mot alla odds tagit sig till festivalen med en låt som heter Kebabpizza Slivovitza. Eftersom jag känner till bandet sedan tidigare kan jag lova att det blir en riktigt svängig partylåt som är ljusår ifrån Christer Sjögrens gräsliga bidrag. Och efterom den internationella finalen i år är i förlagd till Belgrad passar det ju alldeles utmärkt med lite balkantoner.

Kolla in Andra Generationens bloggar angående festivalen. Kul att läsa om bekymmer kring att få ihop tillräckligt med komptid och liknande för att kunna få ledigt från jobbet för att kunna medverka. Knappast ett bekymmer de delar med Carola.

Vill önska Andra Generationen lycka till och uppmanar alla att rösta dem direkt till finalen på lördag.


http://blogg.aftonbladet.se/21447
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=401344


Cryo - Mixed emotions

image26

Sist jag skrev om Cryo önskade jag mig dansremixer på några av låtarna.  Nu har Martin Rudefelt och Progress Productions delvis uppfyllt mitt önskemål via EP-skivan Mixed emotions. Här har ett par låtar fått arangemang och mixar som lämpar sig väl till dansgolvet.

Favoriten att lyssna till är clubversionen av låten My wall som inleder skivan, trots att den inte är den av låtarna som jag tror skulle funka bäst på dansgolvet. Vore jag en DJ skulle jag nog välja Terror Punk Syndicates remix av låten Inhale / Exhale. Även låten Freedom är en höjdare, men den har varit utgiven tidigare på Progress Productions samlingsskiva Born / Evolve / Progress / 2 /.

Låtarna Go to war och covern på Front 242, låten Body to body är något svagare än skivans övriga material. Nu får man bara hoppas att stadens DJ:er har inskaffat ett exemplar och kör Cryo på dansgolvet på festerna framöver.



01 My wall (Club edit)
02 Inhale / Exhale (Original)
03 Freedom
04 Inhale / Exhale (Terror Punk Syndicate remix)
05 My Wall (Original)
06 Go to war
07 Inhale / Exhale (traKKtor remix)
08 Body to body

Låtarna Freedom och My wall (Club edit) går att ladda ner från Progress Productions hemsida.
http://www.progress-productions.com/

Dagens låt

image12

Guesch Patti - Etienne


Idag bjuder jag på något Franskt och syndigt. En sexig video med Guesch Patti från 1987. En riktigt bra låt som nära på fallit ur medvetandet. Lyssna, se och njut.


Bewitched - Atrocities in A minor

image26

Var länge sedan jag köpte en metallskiva. Därför kändes det rätt skönt när jag hittade Bewitched EP i secondhandbacken på CD-centralen. Kan ju inte gå fel när bandet har tre sexor och ett gethuvud på omslaget. Mina instinkter ledde mig helt rätt. Det här var thrashigt, blytungt och samtidigt lättillgängligt. Perfekt när man vill ha en extra energiboost  innan man ger sig ut i regnrusket.

Skivan innehåller 6 spår varav tre stycken är liveinspelningar. De tre första studiospåren är grymma och i princip lika bra alla tre. Livespåren kan jag både ha och mista. Blackmetal-plattityderna flödar, men det är som det ska i sådana här sammanhang. Hail Satan!



01 The Devil's Children
02 Holy Whore
03 Cremation of the Cross
04 Rise of the Antichrist (Live)
05 Blade of the Ripper (Live)
06 Born of Flames (Live)

http://www.myspace.com/bewitchedfansite

Dagens låt

image12

Laibach - Tanz mit Laibach


Om ni känner för lite taktfast marchdans idag.


Dagens låt

image12

Atari Teenage Riot - Too dead for me


Idag behövs lite aggression, lite anarki och lite Atari Teenage Riot för att uprätthålla energinivåerna. En gång höll denna grupp på att kosta mig min hörsel i Roskilde.


Skivmässa

image26

På lördagen var det skivmässa på kåren. Målsättningen var att hitta lite klassisk elektronisk musik. Tyvärr inte den genre som har störst utbud, och man önskade nästan att man fotfarande var hårdrockare då det fanns massvis av skivbackar med klassiska hårdrocksalbum.

Hittade dock en trevlig stockholmare som hade ett par backar med elektronisk musik. Efter mycket funderade slog jag till på tre skivor som jag egentligen inte hade större koll på...

Kowalski - Overman underground

Första skivan blev en som inte var syntig alls. Kowalski var ett tyskt band som släppte detta album 1982. Svårt att genrebestämma. Enligt en artikel jag hittade på nätet tillhörde bandet Neu Deutsche Welle (tyska nya vågen) tillsammans med band som Nina Hagen Band och DAF.

Kowalski bjuder på spännande musik som ibland påminner mig en aning om Adam Ant på grund av rytmer och körarrangemang...samtidigt som det finns lite industrivibbar och massa annat. Inte helt lätt att beskriva då det är så pass eget att det är svårt att hitta referenser. Skivan är en aning ojämn och jag föredrar A-sidan framför B-sidan eftersom låtarna på B-sidan är lite mer introverta.



A
01 The body is me
02 Steelmachines
03 Komm hier
04 Eine peinsamme Zeit
05 Indianer

B
01 Massenhass
02 Magicians
03 Ultradeterminanten
04 Liliom


Dance or die - Dance or die

Detta var mässans fynd. Dance or dies debut EP som släpptes 1990. Tunga låtar med grym bas som gör att man bara vill dansa. Det är sådana här inköp som gör att man redan längtar till nästa mässa.



A

01 Lips like cherry cream

02 Candy jungle


B

01 Dance or die

02 Move

03 Damn it

http://en.wikipedia.org/wiki/Dance_or_Die


SPK - Junk Funk

Denna maxi var en liten besvikelse. Enligt info jag fått innan skulle SPK vara ett tungt industriband. Så när jag spelade upp detta och det visade sig vara typsikt 80-talsljudande syntpop blev jag lite besviken. Dussinlåtar jag både kan ha och mista. Det finns bättre att hämta från det magiska året 1984.




A

01 Junk Funk (The special crash mix)


B

01 High tension (Extended version)

http://en.wikipedia.org/wiki/SPK_(band)