Manda Rin - My DNA



Den här sivan är perfekt när man är sugen på något sött och poppigt. För även om skotska artisten Manda Rin är influerad av band som CSS och New Young Pony Club, så saknar hon en del av attityden och kaxigheten som de banden har. Istället kompenserar hon med charmighet och klibbiga popmelodier.

Oftast fungerar det och som bäst är det i låtarna Typeface, Guilty pleasure och The word out. Lite sämre blir det i Bad things happen to bad people där rösten plötsligt låter småfalsk och ansträngd. Finns tendeneser till detta i ett par låtar till om än inte lika tydligt. Mest är det dock poppigt, dansant och väldigt charmigt. Gillar man elektroniska beats á la 80-tal med groovig elbas och funk-gitarr kan det definitivt vara värt att kolla in Manda Rin.




01. DNA

02. Typeface

03. Bad Things Happen To Bad People

04. Guilty Pleasure

05. Do The Static

06. The Word Out

07. Break-Up / Breakdown

08. Love To Hate You

09. No Language

10. Less Than Zero

11. Black Book

12. Bruises

http://www.planetmanda.com/


The Cave



Goda nyheter. Strax får vi dansa till synthmusik i Berg 211 igen. Som på den gamla goda tiden då vi dansade på Der Bunker. Arrangörerna kallar sig för Göteborgs alternativa events, och det ska bli kul att se vad de planerar.

Premiär på The Cave blir det den 11:e Oktober klockan 21. Föranmälan är obligatoriskt på deras hemsida. Vi ses i grottan!
http://www.the-cave.se/

Dagens låt



Fancy - Slice me nice

 
Åhh, ljuva 80-tal. En riktig pärla bland italo-disco låtarna. Videon är störtskön och typisk för eran... men jag måste ändå säga att jag blir lite sugen på jackan. Den skulle kunna funka nu också.


Karensdag - Ett par jävla dar



Beskriver man ingredienserna till Karensdag soppa det här är det svårt att fatta hur jävla bra resultatet faktiskt är. Punk/grind core/metal med texter på värmländska om vardagsens små förtretelser och arbetet på bruket. Låttitlar som Blåst på kebaben och Ett trött jävla kardan gör att tankarna går mot Eddie Meduza eller Markolio. Men även om det finns mycket humor i texterna blir de ändå inte fåniga eller billiga.

Det som skiljer detta från att bli tramsigt är i första hand musiken som är jävligt kompetent utförd med ett skoningslöst tryck och ös. Dom värmländska pojkarna bakom projektet vet hur man trakterar instrumenten. Texterna är enkla och direkta. På pappret ser de simpelt ut, men i sammanhang med musiken funkar de skitbra och blir punkiga betraktelser över en fabriksarbetares vardag.

Mest förtjust är jag i låtarna Höststôpp och ett Trött jävla kardan. Deras i mitt tycke bästa låt finns dock inte med på skivan. Den heter Vem ska bäre tronken och finns att lyssa till och ladda ner från deras myspace-sida.
http://www.myspace.com/karensdag



01. Blåst på kebaben
02. Tôrre jävla smörgåser
03. Onger te å klättre på tak
04. En trött jävla kardan
05. Retroaktiv lön
06. Det klepper sej inte själv
07. Inventering
08. Friår
09. Förtidspensionerad
10. Dret på E6:an
11. Höststôpp
12. Tjockt på Bergvik
13. Spring ditt jävla pålägg
14. Röd dag


Mirage eller Target

Ibland är det inte roligt att behöva välja.

Den ursprungliga planen var att vi skulle gå till Club Target, dricka öl, dansa och lyssna på Avant Garde. Men så får man reda på att i Borås har Mirage bokat in Buzz hela vägen från Frankrike. Vilket på pappret ser ut som ett intressantare lajvband.

Problemet är bara att ta sig mellan Borås och Göteborg på natten... Västtrafik är inte världsbäst på nattrafik mellan orterna. Dessutom tror jag inte att hela gänget är beredda att åka till Mirage istället för Target.


Får fundera och bestämma mig senare ikväll. Blir nog bra oavsett vad jag väljer... men dålig stil att man ska behöva välja.

http://www.clubtarget.se/
http://www.klubbmirage.se/


TOPP10 Just Nu



10. Chaeostribe - Semi-auto sonata

Denna listas hårding. Skoningslöst hårt, men samtidigt melodiöst och lättlyssnat. Är det inte dags att ge dessa gossar från Helsingborg ett skivkontrakt snart? Tills vidare kan ni själva ladda ner deras demos gratis från deras hemsida. http://www.chaeostribe.com/main.htm


09. The Fair Sex - The Far Side (Retrofuture Version)

Ett av de bättre exemplen på crossover mellan EBM och rock. The Fair Sex får det att fungera.


08. The Sounds - Tony the beat (Rex the Dog Disco Mix)

Så här bra skulle The Sounds låta om de var ett synthpop-band. Rex the dogs remix höjer låten rejält.


07. The Dirty Disco - RetroseXXXual

Jag bara längtar på ett album eller en möjlighet att se den live. Kan bli hur bra som helst,


06. Di Leva - Dansa din djävul (Dans version)

Nostalgifynd i begagnat backen. Minnen från när vi dansade till denna på Vickan i Gävle 88. Den låter inte så gammal som man kan tro.


05. K-pist - Helicopter

Är det synth, är det rock eller nåt mittemellan? Progressiv rock gjord på synthar? Chansköp från myrorna som verkligen satt myror i huvudet på mig. Vill veta mer om K-pist.


04. CSS - Left behind

CSS är tillbaka med en låt som är lika svår att bli av med som tuggummi i håret.


03. Manda Rin - Typeface

Ny bekantskap tack vare sampler från tidningen Clash. Album och singel ska beställas från England. Hör lite CSS, men även vibbar från band som Garbage och liknande.


02. Ionic Vision - Sleep (David Carretta dub mix)

Det är ju en så bra danslåt. Hoppas jag får höra den i helgen.


01. Lords of acid - I sit on acid

New Beat rökare från Belgien. Skulle sitta fint att ha original 12:an i skivsamlingen. "Darling come here, fuck me up the..." Hittade 7" nyligen. *lycka*