Dagens låt



Armageddon Dildos - Homicidal maniac


Idag passar det bra med lite agressiv, klassisk EBM.


Kent - Slottskogsvallen 080725



Nu är jag övertygad. Kent är sveriges bästa band just nu och bjuder på en show värdig ett arenaband i världsklass. Detta trots att det inte finns några lättuggade refränger att sjunga med i eller att musiken är sockrigt inställsam. De bara gör sin grej väldigt bra. Musiken växer långsamt fast i ens undermedvetna och rätt som det är kan man ändå sjunga med i (i mitt tycke) Jockes ganska krångliga texter.



Sen när de bjuder på bra ljud, en scen- och ljusshow som är bland de snyggare jag har sett, och ett band som trots ganska många år i branshen fortfarande känns fräsht och hungrigt. Imponerande!

De gör även en bra balansakt mellan gammalt och nytt. Hardcorefansen får höra sina favoritlåtar och jag som tillhör bandets mer senkomna fans får höra mina favoritlåtar. Faktum är att jag inte drabbades av Kent-bacillen förrän Vapen & ammunition-skivan. Då äntligen började jag förstå bandets storhet. Faktum är att jag såg bandet för en herrans massa år sedan på Roskilde och tyckte det hela mest var ganska tråkigt och pretentiöst. Fast pretientiöst vinner i längden om det samtidigt är bra.


På slottskogsvallen var det klockrent och så bra som det kan bli när ett jävligt bra band ställer sig på en utescen i den varma, svenska sommarnatten och spelar för en entusiastisk publik. Tusen tack för en underbar kväll.

Dagens låt



Thåström - Miss Huddinge centrum 1972

Det var det här jag önskade skulle hända under Thåströmkonserten igår. Det hade inte varit så tokigt det heller.


Soviac - Hello Bunny



Den här skivan släpptes 2007, men som så ofta är jag inte snabbast i klassen. Hörde den första gången hos en kompis och reagerade¨på de något märkliga texterna och attityden. Musiken är någon typ av blandning av elektropop, rock och en massa kaxighet och attityd. Väldigt eget och ibland på gränsen till märligt. Sångerskan Catharina Breineders röst passar perfekt till musiken och är det element som höjer bandet en bra bit över genomsnittet.

Mina favoriter är I got the ribbah (första singeln), Burning buns och Swinehole. Tycker egentligen inte illa om någon låt på skivan, men upplever att den tappar i intensitet på mitten, men återkommer desto starkar på slutet. Hoppas Soviac fortsätter på det inslagna spåret.




01. GMC 2007

02. Bouse

03. I got the ribbah

04. Rightsayer

05. Friction

06. Ogashaga

07. Saddle cattle

08. Boots

09. Burning buns

10. The apple

11. Mallorca

12. Swinehole


Thåström - Slottskogsvallen 080725



Jag hade höga förväntingar på Thåströms spelning på slottskogsvallen. Det hade varit en underbar dag med sol och värme. Kan ju inte bli bättre förutsättningar. Dessutom var det god uppslutning och glada miner i publikhavet som var en brokig skara med allt från osnutna tonåringar till rynkiga pensionärer.


Inledningen är suggestiv och mäktig. Sakta byggs musiken upp med piano, bas och trummor och så Thåström själv förstås. En fokuserad, men introvert Thåström som rör sig spastiskt och spretar med fingrar och gör märkliga rörelser med händerna. Känslan och rösten är som vanligt suverän när det gäller denna svenska rockikon.

Men det blir ingen rock. Istället bjuds vi på en blandning av visa och blues, inte sällan i långsamt valstempo. Det kommer inga distade gitarrer, ingen punk eller rock'n'nroll. För mig känns det som ett långt intro som aldrig riktigt släpper loss ordentligt. En tiger som kämpar med sitt koppel, men aldrig kommer lös.

Dock väcks Thåström ur det introverta av publikens respons och han får kontakt. Han bjuder även ganska generöst på gamla godingar  som Die Mauer och Du ska va president. Samtidigt som jag inser att det är jävligt bra längtar jag efter att Chips ska dyka upp med en distad gitarr och att tempot ska höjas till samma nivå där den låg på 90-talet. För hur bra det än är så står jag och längtar efter ännu en explosiv version av Miss Huddinge centrum 1972.


Men Thåström gör som han själv vill och egentligen så inser jag att det är det som gör honom stor. Att han trots en lång karriär alltid är på väg framåt. Han bär stolt med sig en rygsäck fylld med gamla låtar, men nöjer sig inte med det som varit utan visar stolt upp var han befinner sig idag. Jag får skylla mig själv som är en nostalgisk idiot. Kan försöka skylla på att det hade varit ännu bättre på en intimare scen, inomhus med en mindre publik. Men det är jag som är konstig och Thåström som är normal och det här är ingen neråtsång.


Dagens låt



Fleshquartet and Freddie Wadling - Walk

En gamma goding som bara är så där jävla bra. Freddies sång i refrängen skapar ståpäls varje gång. Behöver definitivt återupplivas på spellistor runt omkring i riket. Se, lyssna och njut.


CSS - Left behind


CSS släpper det nya albumet Donkey och från det singeln Left Behind. Via nätet hittade jag ett erbjudande om två vinylsingelversioner + CD-version som jag inte kunde motstå. Hade tjuvlyssnat lite på myspace och redan blivit småkär i denna trevliga popdänga.


Tycker CSS håller formen även om kanterna är bortslipade i produktionen denna gång. Vad det gäller b-sidorna så vinner den ena vinyl 7:an med låten Blackwing. Att göra cover på Breeders låt Cannonball som de gjort på CD-versionen var en dum idé då de inte ens försöker göra något eget av den.





01 Left behind
02 Cannonball



A
Left Behind

B
Blackwing



A
Left Behind

B
I fly (Demo)


Mindless self indulgence - Straight to video



Att man aldrig lär sig. Remixskivor är med några få undantag ganska trista historier, särskilt om man inte får med orginalversionen.

Fick nyligen upp öronen för Mindless self indulgence och låten Straight to video som jag tyckte var en höjdarlåt. Lite Marilyn Manson-vibar, fast poppigare. Upptäckte att det fanns en remix-cd där en mängd elektroniska band hade gjort mixar av låten. Lät jätte intressant i toerin, men var inte fullt så bra i verkligheten.

Finns hela 17 mixar på skivan, men två räknar jag bort då det är en instrumental och en acapella mix. De flesta låter som tråkig techno eller ny-ebm. Funkar i en minut, men blir sedan tråkigt. Skummast är hip-hop versionen av Bro Peezy a.k.a. Greg Poole. Bäst är KMFDM som gjort en tung, gitarrbaserad mix och Noise Unit som jag möjligen skulle dansa till med några bärs innaför västen. Skivan funkar mest som kuriosa då det är lite intressant att se att många kända och stora band inom den elektroniska scenen gjort sin version.
 



Straight to video The remixes

01 Straight To Video (Infrastructure W/ Punketta Doilie Mix)

02 Straight To Video (Front Line Assembly Mix)

03 Straight To Video (KMFDM: Burnout Revenge Mix)

04 Straight To Video (Funker Vogt Mix)

05 Straight To Video (Mix According To CombiChrist)

06 Straight To Video (Assemblage 23 Mix)

07 Straight To Video (Velvet Acid Christ: Loud & Tripped Up Mix)

08 Straight To Video (The Birthday Massacre: Dramaclub Mix)

09 Straight To Video (Noise Unit: Don't Get Emotional Mix)

10 Straight To Video (KHZ: Death Mix)

11 Straight To Video (Front 242: Art And Strategy Mix)

12 Straight To Video (n0nplus Mix)

13 Straight To Video (Haujobb: Mindless Myer Massacre Mix)

14 Straight To Video (Bro Peezy A.K.A. Greg Poole: Video Struggle Mix)

15 Straight To Video (P.A.L: Dub Mix)

16 Straight To Video (Acapella)

17 Straight To Video (Instrumental)


Dagens låt



Nymphs - Sad and damned


Ett av dom bästa banden som inte fick den uppmärksamhet dom var värda på 90-talet. Sångerskan Inger Lorre är fantastisk och släppte även en grym soloskiva efter att Nymphs lade ner.


Dagens låt



Ionic Vision - Synthetic Sex (VMIX)

Upptäckte detta EBM-band när jag besökte Familientreffen i Sandersleben, Tyskland för ca en måndad sedan. De gör tung och dansant EBM som passar utmärkt på dansgolvet. Här ihop med en mycket bizarr video.


SPARK!



SPARK! är ett svenskt EBM-band från Falkenberg. Musiken är klassisk såkallad oldschool-ebm med rätt mycket finess och ett skönt sound. Men det som verkligen skiljer ut SPARK! är att texterna är på svenska utan att det är på Markolio-nivå. Tyvärr hamnar de flesta EBM-band som kör på svenska i Markolio-träsket och fastnar i texter om sprit och kroppsbyggande. Här drar SPARK! ifrån sina kollegor genom att göra intelligenta och intressanta texter och har dessutom en stark röst i Stefan Brorsson.

Det finns två släpp hittills, fullängdaren 65 ton av stål från 2007 och EP:n Tiden är vår från 2008. Det hörs att bandet fortfarande utvecklas och både sound och låtar är bättre på det senare alstret. Det innehåller mina två favoritspår i Hon vill ha kropp och Redo att dö. Men det finns höjdare även på debuten i Frihet och En kvinnas logik.


65 ton stål

01 65 ton stål
02 Den sjunde vågen
03 Frihet
04 EBM
05 En kvinnas logik
06 Ulven
07 Döda honom
08 Idioter
09 Vår maskin
10 Skull and bone


Tiden är vår
01 Hon vill ha kropp
02 Redo att dö
03 Tiden är vår
04 Pendeltågstankar

http://www.myspace.com/sparkamig

Dagens låt

The Dirty Disco har gjort en video på sin sjävbetitlade låt från debutsingeln. Videon är bra, men tycker väl inte den stämmer överens med känslan i låten. Lite för mycket M.Manson vibbar på fel ställe. Men vad gör det när låten är så grym.