Karensdag - Ett par jävla dar



Beskriver man ingredienserna till Karensdag soppa det här är det svårt att fatta hur jävla bra resultatet faktiskt är. Punk/grind core/metal med texter på värmländska om vardagsens små förtretelser och arbetet på bruket. Låttitlar som Blåst på kebaben och Ett trött jävla kardan gör att tankarna går mot Eddie Meduza eller Markolio. Men även om det finns mycket humor i texterna blir de ändå inte fåniga eller billiga.

Det som skiljer detta från att bli tramsigt är i första hand musiken som är jävligt kompetent utförd med ett skoningslöst tryck och ös. Dom värmländska pojkarna bakom projektet vet hur man trakterar instrumenten. Texterna är enkla och direkta. På pappret ser de simpelt ut, men i sammanhang med musiken funkar de skitbra och blir punkiga betraktelser över en fabriksarbetares vardag.

Mest förtjust är jag i låtarna Höststôpp och ett Trött jävla kardan. Deras i mitt tycke bästa låt finns dock inte med på skivan. Den heter Vem ska bäre tronken och finns att lyssa till och ladda ner från deras myspace-sida.
http://www.myspace.com/karensdag



01. Blåst på kebaben
02. Tôrre jävla smörgåser
03. Onger te å klättre på tak
04. En trött jävla kardan
05. Retroaktiv lön
06. Det klepper sej inte själv
07. Inventering
08. Friår
09. Förtidspensionerad
10. Dret på E6:an
11. Höststôpp
12. Tjockt på Bergvik
13. Spring ditt jävla pålägg
14. Röd dag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback