God Jul

Adolphson & Falk - Mer Jul

Det är nästan lite märkligt. När julafton väl anländer kan man inte få nog av den. Önskar alla där ute en riktigt, riktigt God Jul. Hoppas ni varit snälla så att tomten kommer på besök.


Dagens Jullåtar

Slade - Merry Christmas everybody
Kim Wilde & Mel Smith - Rockin' aorund the christmas tree






Dagens låt

Anders F. Rönnblom - Det är inte snön som faller

Finns ingen annan låt som sammanfattar den här tiden på året lika bra som denna. Julstressen och den hystriska kommersen. Tack och lov är de sista klapparna inköpta och den sista arbetsdagen för året avklarad. Har två dagar på mig att stressa ner... så kanske kan jag faktiskt njuta av julen den 24:e



Lugn Jul på er.

Die Krupps - Too much history

image26

Die Krupps är syntbandet vid sidan av Nitzer Ebb som betytt mest för att jag i min ungdom skulle inse att det fanns massor av bra elektronisk musik vid sidan om hårdrocken.

Eftersom min lillebror alltid drog hem massa syntskivor kände jag då att jag inte behövde köpa dessa eftersom jag kunde banda dem från honom. Därför finns det massor av hål i min skivsamling idag och bland annat har jag saknat Die Krupps tidigare alster. Så denna samling passar mig perfekt eftersom de flesta gamla favoritlåtarna finns med.

Alla låtarna har fått ny produktion och det känns som vissa låtar har fått ett lyft ljudmässigt; även om öronen till en början protesterar eftersom det välbekanta inte låter precis som det brukar.

Samlingen är uppdelad på två delar. Den första koncentrerar sig på den tidigare karriären innan Die Krupps fusionerade sin musik med hårdrock. Det är denna skiva som jag spontant faller för mest. Die Krupps är ett jävligt bra syntband, men bara ett knappt godkänt metalband.

Klassiker som Machineries of joy och Germaniac är naturligtvis outstanding och låter skitbra i sina nyproducerade versioner. Har även fått nya favoriter i låtarna Für Einen Augenblick och Der Amboss som jag tidigare inte ägnat något större intresse. Hela första skivan lyssnar jag på med glädje och det är den ena ljuvliga nostalgikänslan efter den andra.

Skiva två har jag mycket svårare för och det är helt beroende på humör om jag tycker den är bra eller inte. Vissa dagar bara älskar jag att digga till Fatherland eller To the hilt, andra dagar tycker jag bara det låter sugigt och tröttsamt.

Summasummarum en trevlig samling för oss som av en eller annan anledning missade att köpa på oss Die Krupps-skivorna när de släpptes. För harcorefansen tillför det nog inget nytt förutom att vissa av låtarna kanske låter lite mer 2007 i sina nya produktioner.



Disc I
[The Electro Years]

01  Machineries Of Joy
02  Für Einen Augenblick
03  Volle Kraft Voraus
04 Goldfinger
05  Gladiators
06  Der Amboss
07  Germaniac
08  Hi Tech Low Life
09  Alive
10  5 Millionen
11  The Great Divide

Disc II
[TheMetal Years]

01  Metal Machine Music
02  The Dawning Of Doom
03  Crossfire
04  Fatherland
05  Bloodsuckers
06  To The Hilt
07  Isolation
08  Scent
09  Odyssey Of The Mind
10  Black Beauty White Heat
11  Ich Bin Ein Ausländer
12  The Great Divide

http://www.myspace.com/diekrupps
http://www.diekrupps.de/

Dagens låt

Blackbox - Ride on time

Fredagkväll och festen kommer liksom inte igång. Alla pratar slött om sin arbetsvecka och smuttar på den avslagna slatten från den första ölen. Det är då man ska köra igång denna låt på högsta volym. Den jävel som inte känner för att dansa då kan man låta bli att bjuda på nästa fest.


Sett på bio - Eastern Promises

Film

En ny film från en av mina absoluta favorit regissörer, David Cronenberg. Han använder åter Viggo Mortensen i huvudrollen och filmen har ett liknande tema som Cronenbergs förra film, A History of violence.

Fimens historia är förlagd till London och handlar om rysk maffia och trafficking. Det som är skönt med denna gangsterrulle är att det finns få förhärligande inslag kring maffian. De är på inget sätt häftiga, utan framstår bara som otäcka och trasiga. Dock finns det något mänsligt hos dem som samtidigt gör dem trovärdiga.

Viggo klarar sig med godkänt genom filmen. Tycker egentligen inte om honom som skådis, men i Cronenbergs kapabla händer fungerar han bra. Filmens klarast lysande stjärnor är Naomi Watts i rollen som hjältinnan och Armin Mueller-Stahl som maffiaboss. Armins rollprestation är helt lysande, och finns det någon rättvisa i världen borde han få något fint filmpris för den. Aldrig tidigare har trevliga, till synes mundana repliker levererats med så mycket underliggande ondska och hotfullhet.

Klicka för att förstora

Filmen är mycket våldsam, men det är ett våld som aldrig blir underhållande utan snarare oroande. Trots att den behandlar ett tungt ämne blir det aldrig tråkigt eller oengagerande. Således en mycket sevärd rulle enligt mitt tycke.

http://www.imdb.com/title/tt0765443/

I filmen förekommer och pratas en hel del om ryska fängelsetatueringar. Nedan en länk där man kan läsa mer om tatueringarnas symbolik.

http://en.wikipedia.org/wiki/Criminal_tattoo

Dagens låt

image12

Aural Vampire - Freeeeze!!


Idag blir det lite elekronisk musik från Japan. Upptäckte Aural Vampire på myspace för cirka ett år sedan och tycker fortfarande att de är grymma. Hittade en video till låten Freeeeze!! från skivan Vampire Ecstacy på youtube. Japanska vampyrer är gulliga :D