Suzie Beats Them All - The King is Back



Suzie Beats Them All - The King is Back - Deep Torkel - The Nightmare returns är hela titeln på denna skiva. Massa rabalder kring bandet när skivan släpptes 1992.

Känns som det i princip är Deep Torkels (ex Stoodes) projekt, men han har även lurat med sig gamla punkrävar som Nils Wholrabe och Freddie Wadling. Dessutom hörs Camilla Henemarks röst mellan låtarna från något som låter som inspelat från väldigt trötta telefonsexsamtal. Inget konstigt med det när delar av bandet poserar och visar kukarna på baksidan av omslaget, och bandnamnet som även är namnet på en uppblåsbar sexdocka (som även förärats en låt på skivan där texten är som en reklamtext för dockan).



Hela idén med bandet verkar ha varit att chocka och under bandets få lajvspelningar lyckades de med konststycket att ha både kvinnliga och manliga strippor på scenen. Det ska även ha förekommit en sexakt (många år innan galna norrmän knullade för regnskogen under en konsert).


Musikaliskt låter det lite åt Turbonegro-hållet. Punkig rock'n'roll och texter om fylla och sex. Tyvärr håller långt från alla låtar och skivan är extremt ojämn. Låtarna Elevator Boy och Pusst Talk är lysande undantag och riktigt bra. Resten hanmnar mellan mediokert och dåligt. Men för mig som älskar band som försöke chocka är det ändå en rolig skiva.



01  Elevator boy
02  A real man
03  Suzie beats them all
04  Voodoo head
05  I'm a bar
06  Scream of life
07  Follow me
08  Be bop out of control
09  Goin' down to dirt
10  Pussy talk
11  I feel allright
12  A real man (Lillen Eklund mix)
13  Elevator boy (Wow liksom mix)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback