Swedish Old School EBM 2007

image26

Här har vi något så intressant som en vinyl 7:a som är en samlingsskiva med fyra EBM-låtar fördelade på lika många svenska band. Den lilla skivan är utgiven på Sham recordings och trycktes enbart i 120 ex. Bara att köpa en vinylsingel igen var hur roligt som helst. Det var rejält länge sedan sist.

Gillar man lite äldre EMB-musik så är den här skivan ett litet lyckopiller. Alla fyra låtarna är punkiga och enkla i sin uppbyggnad. Ljudmässigt låter det kanske lite väl skräpigt här och där, men sånt är petitesser i sammanhanget. Skivans styrka är att den är så fel att det blir ganska rätt.

Skivans favoritspår är Kommando XY:s låt Lyfta skrot. Trots en fruktansvärt fånig text charmas jag efter ett par genomlyssningar och sjunger sedan glatt med i refrängen. Även Ekobrottsmyndighetens minst lika fåniga bidrag är svårt att värja sig emot efter en stund. Är orolig över hur jag skulle reagera för låtarna med lite alkohol i kroppen. Container 90 låter punkigast och vinner antagligen i längden. Astmas låt får bara godkänt och känns tyvärr lite trist i jämförelse med de andra.



A
01 Astma - Dead End
02 Ekobrottsmyndigheten - Eine tasse Jäger

B
01 Kommando XY - Lyfta skrot
02 Container 90 - No security

Kommentarer
Postat av: Tomas

Trevligt med vinyl. Men humor och EBM är nästan en omöjlig kombination...

2008-01-12 @ 12:16:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback