Kropp - Kropp



Det var ett tag sedan Kropp släppte sin självbetitlade debut. Har varit lite lat i att införskaffa den, men i och med att vi träffades nyligen när de spelade lajv på Bodytåget lyckades jag lägga vantarna på ett exemplar.

Kropps musik är tungt influerad av tidiga Nitzer Ebb både musikaliskt och vad det gäller sångsätt. Låtarna är monotona och textrader upprepas som de vore slagord. Ibland blir det lite för enformigt för min smak, men många basgångar och rytmmönster är ändå så pass bra att de håller för dryga tre minuter. Ett plus är att de sjunger på svenska och att texterna i bodysammanhang är lite ovanliga då de mest handlar om kärlek och relationer.

Favoriter är Inget namn och Aldrig utan dig. Perfekt partymusik. Sedan kan man ju inte låta bli att älska den redan kultförklarade låten Vad ska du ha på dig ikväll.

Enstaka Kropp-låtar kommer definitivt att spelas på förfester, men att lyssna igenom albumet i sin helhet blir för monotont. Ser fram mot mer material från Kropp och önskar då även lite mer variation.



01.  Aldrig utan dig
02.  Din kropp
03.  Ingen
04.  Jag ska berätta
05.  Ordning
06.  Två hjärtan
07.  Vad ska du ha på dig ikväll
08.  Vill att du ska
09.  Andas genom dig
10.  Som du
11.  Inget namn

Kropp lajv på Bodytåget spelar Vill att du ska


http://www.myspace.com/kroppmusik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback