Nitzer Ebb - Brewhouse 090613



Det var nostalgikväll på Brewhouse då veteranerna i Nitzer Ebb besökte staden. En blandad publik av oldtimers och färskare electroheads hade tagit sig till lokalen som trots ganska dålig marknadsföring blev välfylld.

Bandet Topgun agerade förband. Väldigt konstigt val då detta band inte är i närheten av att vara aktuella med något nytt. Kändes som en väldigt märklig kompisbokning. Nåja... alltid trevligt att höra deras låt Evil.

I lugnet mellan banden passade jag på att säkra en plats vid kravallstaketet. Att se NE har alltid varit en väldigt fysisk upplevelse och jag såg till att det inte skulle bli något undantag denna gång. Blåmärken är liksom obligatoriska.

NE är grymt rutinerade och tillsammans med en extra trummis bjuder de på en kavalkad av deras bästa och populäraste låtar. Dock är det inte samma energi och frenesi som i början av 90-talet. Men när bandet kör Let your body learn och hela publiken tokhoppar är det en grymt härlig känsla. Dessutom körde de min "nya" favoritlåt Blood money. De avslutar så småningom extranumren med en grym version av I give to you.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback