Eagles of Death Metal - Trädgår'n 090308



Det går definitivt att få en sämre avslutning på helgen än än konsert med amerikanska rockgruppen Eagles of Death Metal.

Men innan gruppen äntrar scenen bjuds vi överaskande på ett förband i form av gruppen Black Box Revelation. Tack vare sättningen med bara gitarr och trummor är det lätt att hitta likheter med The White Stripes. BBR känns dock både bluesigare och stökigare än sina amerikanska kollegor. Tyvärr inte så starkt låtmaterial att de engagerar mer än under ett par låtar. Fast trummisen hade en skön stil och energi på scen.

Men det är Örnarna vi alla väntar på och särskilt på sångaren, personligheten och mustaschen Jesse Hughes. När han äntrar scenen med en vit gitarr får Trädgår'n ny energi och festen börjar på allvar.

Bandet kör sin boogie rock'n'roll som har fått lite skruvade arrangemang tack vare bandmedlemmen som inte är med och spalar live. För på skiva är Eagles of Death Metal lika mycket Josh Hommes (Queens of the Stoneage) projekt som det är Jesses projekt. Live är det bara Jesse och hans mustach, även om de andra i bandet spelar tajt och ser coola ut.


En riktigt bra konsert som funkar medan det pågår. Rock'n'roll, röj och humor som skingrar vardagens slöjor åtminstone för stunden. Dessutom funderar man efteråt på om man inte skulle satsa på att odla en riktigt skön mustach.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback